Teşekkürler Türkiye Festivali

Filistin Eğitim Derneğinin de iştirak ettiği Teşekkürler Türkiye Festivali 22-24 Nisan tarihlerinde düzenlendi.

İşte ayrıntılar...

Türkiye'deki Araplar, Türkiye'nin Arap ülkeleriyle olan tarihi ilişkileri ve vatandaşların üstlendiği rol dolayısıyla "Teşekkürler Türkiye" adı altında festival yaptılar. Festival,  Türkiye ile Arap ülkeleri arasında ilişkileri geliştirmenin yanı sıra Arap dünyasını farklı alanlardaki köprüleri güçlendirme ve olabilecek tehlikeler karşısında İslam ülkelerini birleşmeye çağırmayı hedefliyor. Etkinliğin ilk gününde barış ve kardeşlik ile ilgili bir konferans verildi. Düzenleyecekleri "Teşekkürler Türkiye" festivalinin her yıl düzenli olarak yapılması planlanıyor Arap ülkelerinde tanınan yaklaşık 200 kişiye davetiye gönderildi.

Festivale Filistin Eğitim Derneği, MTTB, Genç Birlik, Anadolu Platformu, Genç MÜSİAD, Özgürder, Genç İHH, Genç Memursen, AK Genç, İMH, Genç ASKON gibi gençlik hareketleri bu buluşmaya destek veriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal'in de yer aldığı Teşekkürler Türkiye Platformu organizasyon heyetini kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleşen kabul, 1 saat 15 dakika sürdü.

Etkinlikte AA muhabirine konuşan Yurt Dışındaki Filistinli Âlimler Heyeti Başkanı Nevvaf et-Tekruri, 'Bu festival geç kalmış bir görevdi. Türkiye'nin üzerimizde büyük iyiliği var. Özellikle de ümmetin içinden geçtiği bu kritik dönemde. Türkiye'nin liderleri ve halkı, İslam dünyasının özellikle de Arap ülkelerinin yanında yer alıyor.' dedi.

Mısırlı eski milletvekilleri tarafından kurulan merkezi Türkiye'deki Mısır Devrim Konseyi üyesi Nureddin Abdulhafız, 'Buradan başka bir yerde özgürlüğünü ifade edemeyen mazlum halklardan teşekkürler Türkiye sloganı altında birçok mesaj taşıyan bu festivalin düzenlenmesi gerekliydi.' diye konuştu. Abdulhafız, "Türkiye kapılarını geleceğe açtı. Sanki kendisine asırlar boyunca büyük olma kaderi biçilmiş. Bu yüzyıl da da Türkiye'nin dünyanın odağındaki yerini tekrar alacağına dair göstergeler var." ifadelerini kullandı

Festivale Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi’nin gözyaşları içinde yaptığı konuşma damga vurdu. ‘Türkiye ümmetin sığındığı tek güvenli liman’. Bu nedenle Türkiye bizim teşekkürümüzden daha büyük" dedi.

Gazze İslam Üniversitesi Türkiye Temsilcisi, Filistin Eğitim Derneği Başkanı Sayın Ahmet Naimoğlu (Moin NAİM) Teşekkürler Türkiye konferansında yaptığı konuşmada Türkiye’nin İslam coğrafyasındaki etkin rolünü ve eğitim desteklerini istatistik bilgilerle vurgulayarak teşekkür etti.

Festivalin önemli konuklarından Filistin Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal'in ise “Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu yıllardır bizim kurtuluş mücadelemize destek oluyor. Biz onların Filistin için yaptıklarını hiç unutmuyoruz ve insanlarımıza sürekli hatırlatıyoruz. Erdoğan'ın Davos'taki kahramanlığı hiç unutulur mu? Hiç kimse Mavi Marmara ve şehitlerini unutabilir mi? Onlar Gazze'nin özgürlüğü için kanlarını Filistin topraklarına döktüler. Türk halkı çok büyük bir halk, Şimdiye kadar onlar bizim arkamızda durdu. Türkiye'nin Gazze'de yaptırdığı imar projeleri bize hayat veriyor. Sizin bizler için yaptıklarınızı saymaya bu sahne ve bu konuşma yetmez. O yüzden sizlere ağız dolusu teşekkür ediyorum. Buradan bir müjde vermek istiyorum. Batı Şeria ve Gazze'deki mücahitler artık birleşiyorlar ve tek çatı altında işgalci İsrail güçlerine karşı mücadele edecekler. Size onların selamını getirdim” şeklinde konuştu.