Malezya merkezli Uluslar arası Eğitim, Kültür ve Bilim Vakfı (İESCO)
Partner kurumumuz Malezya merkezli Uluslar arası Eğitim, Kültür ve Bilim Vakfı (İESCO) nın Türkiye ziyareti

Partner kurumumuz Malezya merkezli Uluslar arası Eğitim, Kültür ve Bilim Vakfı (İESCO) yöneticilerinden,Prof Dr. Jamal Qasem, Mr. Ahmad Mu’az Mohd Nawawi Türkiye’de Filistin Eğitim Derneğinin organizasyonlarıyla bir dizi temaslarda bulundu.

Derneğimizin iştirakleriyle Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Rektörü Musa Duman, 29 Mayıs Üniversitesi Rektörü İbrahim Dönmez, Osmanlı Arşivleri Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Durali Gürağaç ve DaireBaşkanı Önder Bayır’la farklı günlerden bir araya gelerek çalışmalarından, ortak paydalarımızdan ve geliştirilebilecek projeler üzerinde duruldu.

Moin Naim’in yaptığı açıklamalarda farklı coğrafyalarda zulmün farklı şiddetlerini yaşamakta olan toplumların ihyası tüm insanlığa bir borç olduğunu bildirdi. Bu sebeple birçok eğitim kurumlarıyla temaslarda bulunduk. Ortak amacımız gençlerimizi eğitmektir. Haklarını arayan ve alan,  ambargolara dur diyebilen, kültürel sömürülerden korunan bir gençlik için çalışmalarımıza durmadan devam edeceğiz, dedi.

Partner kurumumuzun Yöneticilerinden Prof. Dr. Cemal Kasım açıklamaları sırasında İESCO dan söz ederken: Malezya merkezli, uluslar arası Eğitim, Kültür ve Bilim Vakfı bağımsız ve kar amacı gütmeyen kurumdur. Arap ve Müslüman dünyasında eğitim, kültür ve bilim alanlarında çalışan kurum ve bireylerin gelişmesini incelemeye; kişilerin uzmanlık ve yetkinlik becerilerinin düzeyini yükseltmeye yönelik hizmetler ve programlar sunmaya çalışıyoruz.

Mr. Ahmad Mu’az: Kişilere ve toplumlara yönelik kültürel asimilasyon çalışmalarına karşı bilinçlendirme ve öğrenme gayreti içerisindeyiz. Entelektüel ve kültürel faktörlerimizin yabancılaşma karşısında, insanların kültürel ve eğitimsel varlılığının devamı önemli bir rol oynadığına inanıyoruz; Dedi.